Een nieuwe website voor SWV ZOUT

Een veel voorkomende reden om een website te vernieuwen is dat het moeilijk is om pagina’s aan te passen. Zo ook bij SWV ZOUT. Daarom hebben we de wordpress website gebouwd met een heel gebruiksvriendelijke page builder: Elementor.

Kennismaken met SWV ZOUT

Ieder kind heeft recht op onderwijs dat aansluit op zijn mogelijkheden en behoeften. Dat is de basisgedachte van passend onderwijs. Samenwerkingsverband ZOUT zet zich in voor inclusiever denken en doen: bij voorkeur gaan leerlingen ongeacht hun ondersteuningsbehoefte naar een reguliere basisschool, liefst dichtbij huis.

Elementor website | Qlikr

Skills

  • Website

Behoefte

SWV ZOUT merkte dat hun oude website niet meer voldeed. Het was te statisch, aanpassingen waren een hoofdpijn en het voldeed niet meer aan de moderne eisen van gebruikersgemak en toegankelijkheid. Ze hadden een flexibele, dynamische website nodig waarop ze makkelijk informatie konden delen en aanpassen, zonder steeds een beroep te moeten doen op externe hulp. Daarom hebben we gekozen voor een WordPress website met als page builder Elementor. Dit is een page builder waarmee je heel eenvoudig, zonder kennis van coderen, pagina’s kunt opmaken. Bekijk de blog die we hierover schreven.

Plan van aanpak

Wireframes & design

De eerste stap naar vernieuwing was het uittekenen van de wireframes. Dit zijn de blauwdrukken waarin de structuur van de website wordt vastgelegd. Samen met SWV ZOUT hebben we elke pagina doordacht, met als doel de gebruikerservaring te optimaliseren en ervoor te zorgen dat informatie logisch en gemakkelijk te vinden was.

Met de structuur op papier, was het tijd voor het design. We hebben gekozen voor een frisse, moderne look die aansluit bij de identiteit van SWV ZOUT. Belangrijk was dat de website toegankelijk en gebruiksvriendelijk zou zijn voor iedereen, van jong tot oud. Met behulp van Elementor, een tool die design vrijheid geeft zonder te coderen, hebben we dit kunnen realiseren.

Bouw & livegang

De bouwfase was waar alles samenkwam. Met de designs en wireframes als leidraad, hebben we de website stukje bij beetje opgebouwd. Dankzij de flexibiliteit van Elementor konden we tijdens dit proces gemakkelijk aanpassingen maken. Het resultaat was een op maat gemaakte website die precies deed wat SWV ZOUT nodig had.

Vervolgens gingen we verder met de livegang, altijd een spannend moment. Als de website eenmaal live is, gaat het nog maar om één ding: testen, testen en testen. De nieuwe website werd met open armen ontvangen door zowel het personeel als de bezoekers, dankzij de verbeterde navigatie, het frisse design en de nieuwe functionaliteiten.

Onderhoud

Een website is nooit echt ‘af’. Technologie verandert, behoeften evolueren en de website moet mee kunnen groeien. Daarom doen we op dit moment het onderhoud waarin we regelmatig updates doorvoeren, de beveiliging strak houden en helpen met nieuwe content toevoegen. Zo blijft de website van SWV ZOUT altijd relevant, veilig en up-to-date.

Resultaat

SWV Zout - Kaarten functionaliteit
Kaarten functionaliteit
Zoeken op basis van locatie, schoolnaam of soort school
Schoolinformatie
Elementor website | Qlikr

Wat kan Qlikr voor jou betekenen?

Enthousiast geraakt van een gebruiksvriendelijke elementor website? We komen graag met je in gesprek. We drinken graag vrijblijvend een kop koffie om te sparren over jouw nieuwe Elementor website.