Skip to main content

5 redenen waarom jij voor je nieuwe website voor Elementor moet kiezen!

Sta je op het punt om je oude website te vervangen of ben je van plan om een geheel nieuwe website te lanceren? Dan is één van de cruciale beslissingen die je moet nemen, de keuze van het platform voor het ontwikkelen van je site. In dit artikel ontdek je waarom een Elementor website de beste keuze is voor zowel het vernieuwen van een bestaande site als het opzetten van een nieuwe.

Wat is Elementor?

Elementor is een WordPress page builder die het bouwen van een website leuk maakt. Deze tool zorgt ervoor dat je zelf real-time aanpassingen kunt maken zonder dat je enige kennis van coderen nodig hebt. Perfect voor mensen die het zat zijn om voor iedere kleine aanpassing terug te moeten vallen op de websitebouwer en het zelf meer in de hand willen hebben.

Reden 1: Gebruiksvriendelijkheid & flexibiliteit

Elementor staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid. Met een intuïtief drag-and-drop interface maakt het voor iedereen mogelijk om een professioneel ogende website te creëren, ongeacht de technische vaardigheden.

Op onderstaande foto zie je hoe eenvoudig het ècht is. Aan de linkerkant zie je de diverse widgets die Elementor biedt. Vervolgens is het een kwestie van de juiste widget naar de gewenste locatie op de pagina slepen. Het heeft wat weg van de WordPress blok-editor. Een voordeel van een Elementor website is dat het veel meer functies heeft om te onderscheiden. Hierdoor kun je bijna ieder element van een pagina verfijnen.

Elementor website | Qlikr

Reden 2: Ruime keuze aan widgets en functionaliteiten

Elementor biedt een uitgebreide bibliotheek van widgets en functies, waardoor je extra functionaliteiten aan je website kunt toevoegen zonder extra plug-ins of maatwerk. Van geavanceerde schuifregelaars tot interactieve carrousels, Elementor heeft het allemaal. Het widgetpaneel bestaat uit meer dan 90 widgets. Is dit nog niet genoeg? Dan kun je ook nog kiezen uit meer dan 300 sjablonen.

Reden 3: Ondersteuning & community

Een ander groot voordeel van een Elementor website is de community van gebruikers en ontwikkelaars waarop je kunt steunen. Het is online heel eenvoudig om hulp te krijgen of inspiratie op te doen. Er zijn tal van how to-video’s te vinden op YouTube, bovendien zijn er veel forums waar je vragen kunt stellen. Ideaal voor het proces van bouwen of vernieuwen van je website!

Reden 4: Responsive ontwerp

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat steeds meer online gezocht wordt via mobiel. Toch heeft deze ontwikkeling invloed op jouw nieuwe website. Een Elementor website zorgt ervoor dat je website zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten, waardoor je een optimale gebruikerservaring biedt op zowel desktops, tablets als smartphones. Eerlijk is eerlijk, af en toe moet je nog een paar kleine aanpassingen doen om het er echt goed uit te laten zien. Maar Elementor doet al 90% van het werk!

Reden 5: SEO-vriendelijk

Een website die niet gevonden wordt, is als een visitekaartje dat nooit wordt uitgedeeld. Elementor is ontworpen met zoekmachineoptimalisatie (SEO) in gedachten. Dit betekent dat websites gebouwd met Elementor niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google.

Jouw Elementor website bouwen?

Elementor is een flexibele, gebruiksvriendelijke page builder die tal van mogelijkheden biedt voor zowel een beginnende als ervaren websitebouwer. Of je een simpele blogwebsite of complexe bedrijfswebsite nodig hebt, Elementor heeft de functies  die jij nodig hebt om een aantrekkelijke website te maken.

Heb je hulp nodig bij het bouwen van je website? Onze Elementor specialisten weten precies wat jij nodig hebt. Druk dan op contact en we praten morgen over jouw gloednieuwe Elementor website!

Benieuwd naar websites die wij al hebben gemaakt? Bekijk dan bijvoorbeeld de website van Hultzer Coaching of SWV PO ZOUT.

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden wanneer er een nieuwe blog online komt? Schrijf je dan in voor de Qlikr nieuwsbrief.

Naam
E-mail

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail