De online omgeving van Letselschade.com

Het is regelmatig nodig om de totale online omgeving onder de loep te nemen. Klopt alles nog? Hoe doen we het ten opzichte van de concurrentie? Wat zijn de verbeterpunten?

Letselschade.com

Letselschade.com bestaat al sinds 1990 en is één van de grootste onafhankelijke letselschadebureaus van Nederland. Ze treden op als belangenbehartiger voor slachtoffers die lichamelijke of geestelijke schade hebben opgelopen door een ongeval waaraan een derde schuld heeft.

Letselschade.com | Qlikr

Skills

  • Website
  • SEO
  • Online adverteren (SEA)
  • E-mail

Huisstijl

In nauwe samenwerking met onze vaste partner Campaigns&Results hebben we de volledige huisstijl voor Letselschade.com ontworpen. Vervolgens hebben wij dit doorgevoerd in in de online campagnes en e-mailnieuwsbrief. De e-mailnieuwsbrief maken wij ieder kwartaal op in MailChimp.

Website

De huidige website van Letselschade.com is sinds 2019 online. We hebben hiervoor het ontwerp gemaakt, waarbij we altijd beginnen met de wireframes en de menustructuur. We bepalen wat de CTA’s zijn en hoe de flow door de website moet zijn. De website is op maat gemaakt en gebouwd binnen WordPress. Daarbij verliezen we natuurlijk niet de mobiele website uit het oog. Sterker nog, de website is helemaal mobile friendly opgebouwd.

SEO-optimalisatie

De concurrentie in de letselschadebranche is hoog. Belangrijk om met regelmaat de online omgeving te analyseren en de doelstellingen scherp voor ogen te houden. We hebben een plan geschreven met verbeterpunten voor de website en online campagnes. Omdat er veel concurrenten zijn, is het essentieel dat Letselschade.com organisch goed gevonden wordt. De website hebben we helemaal SEO geoptimaliseerd en aparte landingspagina’s aangemaakt, wat bijdraagt aan de online vindbaarheid. Ook de kennisbank met allerlei begrippen rondom letselschade is een belangrijk punt binnen het SEO-plan. Met daarbij duidelijke CTA’s om contact op te nemen.

Een ander onderdeel was het zoekwoordenplan. Wordt Letselschade.com gevonden met de woorden waarop we willen dat de website gevonden wordt? Hoe kunnen we dit verbeteren? Deze analyse hebben we ook toegepast bij de online campagnes.

Online campagnes

Via Google Ads lopen verschillende campagnes, zowel algemene campagnes als seizoensgerelateerde campagnes. We hebben zoek- en displaycampagnes opgezet die we nauwgezet monitoren. Ook loopt er een remarketingcampagne om de mensen vast te houden die eerder al interesse hebben getoond in de diensten van Letselschade.com.

De resultaten liegen er niet om: met een gemiddelde CTR van ruim 3% en een CPC van € 0,61 zijn het, ondanks de hevige concurrentie, goedlopende campagnes en liggen de cijfers ruim boven het gemiddelde in deze branche. Bovendien zien we iedere maand contactmomenten binnen komen via het formulier, telefonisch en mail. Meten = weten!

1.74
miljoen vertoningen
3
CTR
0,61
CPC
Letselschade website | Qlikr
Chat functionaliteit
Eenvoudig letselschade melden
Direct contact
Meertalig
Menustructuur t.b.v. SEO
Letselschade mobiel | qlikr

Wat kan Qlikr voor jou betekenen?

Enthousiast geraakt van hoe wij Letselschade.com online helpen? We komen graag met je in gesprek. We drinken graag vrijblijvend een kop koffie om te sparren over hoe we jouw online presence kunnen verbeteren.