Skip to main content

Wat is influencer marketing?

Influencer-marketing is een vorm van marketing via sociale media waarbij geprobeerd wordt om met behulp van invloedrijke mensen, potentiële klanten te beïnvloeden.

Influencers publiceren over het algemeen verschillende soorten content, vaak met een product of dienst daarin verwerkt. Daardoor oefenen zij veel invloed uit op de consument via de marketingkanalen waarop de influencers actief zijn. De consumenten van vandaag doen zelf onderzoek bij hun online ‘held’ als ze een product of dienst willen kopen, of ze komen hier toevallig mee in aanraking.

Content van hoge kwaliteit

Influencers gaan voor je aan de slag en maken originele en creatieve content via hun social kanalen, via blogs of een combinatie van deze twee. De kennis en creativiteit van deze influencers is iets waar hun doelgroep op vertrouwt. Influencers maken content die écht bij je doelgroep past. Wanneer je de juiste influencer hebt, kun je snel en makkelijk dichter bij je doelgroep komen. Dat zijn namelijk zijn/haar volgers. Kies dus niet zomaar een influencer uit, maar doe onderzoek of hij/zij wel echt bij jouw bedrijf en jouw producten past en de juiste doelgroep heeft.

Zet je stempel op online

Influencers inzetten is een relatief makkelijke en goedkope manier om lokaal, nationaal en internationaal je producten of diensten aan de man te krijgen. Veel influencers hebben een groot online bereik wat veel ondernemers zonder betaalde advertenties niet hebben. Door influencers in te zetten bereik je snel veel mensen. Meer weten over hoe wij je kunnen helpen? Neem contact op en we gaan samen kijken hoe we het beste een influencer campagne kunnen opzetten.

Wat voor influencer zijn er?

Nano-influencer
Een influencer die over het algemeen max 5.000 volgers heeft.

Micro-influencer
Een influencer met over het algemeen 5.000 – 50.000 volgers.

Meso-influencer
Een influencer met over het algemeen 50.000 – 100.000 volgers.

Macro-influencer
Een influencer met over het algemeen 100.000 – 1.000.000 volgers.

Mega-influencer
Een influencer met over het algemeen meer dan 1.000.000 volgers.

Staat je social media al als een huis? Of wil je nog meer impact? Qlikr beschikt over een ruime database van influencers, van vloggers en bloggers tot Instahelden. Van outdoor liefhebbers tot fashionchicks. We hebben het allemaal!

Interesse in een campagne met een influencer? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op.

Influencer marketing is hot en happening en is nu niet meer weg te denken. Het heeft zich de afgelopen jaren bewezen naast de bestaande onlinemarketingkanalen en staat allang niet meer in de kinderschoenen.

Met onze campagnes zorgen wij ervoor dat de juiste influencer, de juiste content verspreid op het juiste moment. Liever een vruchtbare campagne met een kleine influencer dan een influencer met een immens bereik, maar met nul resultaat.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail