Skip to main content

Wat is de beste tijd om te posten op social media?

Een vraag die veel mensen zich afvragen: Rond welke tijd heb ik het meeste bereik op social media? Coosto verzamelde feiten en cijfers om deze vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. In dit artikel leer je wat voor jou het beste tijdstip is om op social media te posten en beantwoorden we de vraag: Wat is de beste tijd om te posten op social media?

Beste tijd om te posten op social media

Social media | Wat is de beste tijd om te posten?
snapchat Facebook Instagram

Verschil per platform

Wat de beste tijd is om een bericht te plaatsen, verschilt per platform en per doelgroep. Het is daarom erg belangrijk dat je de activiteit van jouw volgers gaat analyseren. Dit kan gemakkelijk met de hulptool Facebook Creator Studio. Je kunt met deze tool zien hoe laat je volgers online zijn. Voor deze blog hebben we de beste tijd om te posten op Instagram, Facebook en LinkedIn geformuleerd.  Coosto heeft onderzoek gedaan naar deze 3 platformen.
Voor dit onderzoek is er gekeken naar business accounts.

Instagram

De meeste interactie op Instagram vindt plaats in de middag. Het uur met de meeste interactie op Instagram in 2021 is 17:00.  Ook is er duidelijk te zien dat er doordeweeks een stuk meer interactie is dan in het weekend. Je kan dus het best kiezen voor een doordeweeks dag tussen 12:00 en 18:00

Volgens Coosto is donderdag om 17:00 de beste tijd om een bericht te plaatsen op Instagram.

Facebook

De beste tijd om te posten op Facebook is bijna gelijk aan de beste tijd om op Instagram te posten. Bij Facebook geldt ook dat er doordeweeks meer interactie is dan in het weekend. Opvallend is wel dat Facebook in avond ook veel interacties heeft. Voor Facebook kan je het beste doordeweeks om 12:00 posten of van 17:00 t/m 20:00

Volgens Coosto is woensdag om 19:00 de beste tijd om te posten op Facebook.

LinkedIn

Voor LinkedIn geldt ook weer dat er het best doordeweeks kan worden geplaatst. Je ziet duidelijk bij LinkedIn dat er in het weekend een enorme dip is ten opzichte van een doordeweekse dag. Dit komt omdat LinkedIn een zakelijk platform is. Wel is opvallend dat er in de avond ook veel interactie plaats vindt, terwijl dit buiten de meeste kantooruren valt.  Wil je posten op LinkedIn kies dan een doordeweekse dag tussen 9:00 – 12:00 of 16:00 – 19:00

Volgens Coosto is het beste tijdstip om te posten op LinkedIn op donderdag 19:00

Hoe kan ik precies op die tijd posten?

Je hebt zojuist gelezen wat de beste tijd is om te posten, maar hoe zorg je ervoor dat jouw post precies op die tijd online staat? Dit kan erg gemakkelijk met planning tools. Met deze planning tools kan je gemakkelijk jouw social media bericht inplannen voor een bepaald tijdstip. Hootsuite en Buffer zijn 2 gemakkelijke planning tools die op dit moment gratis te gebruiken zijn.

Zien wat wij voor je kunnen betekenen?

Wil je meer weten over adverteren op social media en bekijken wat de beste strategie is voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op! Bekijk onze pagina over Online Advertising en zie wat wij voor jou kunnen betekenen met adverteren via Facebook en andere social media. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak, dan gaan we samen kijken hoe we jouw doelen kunnen bereiken via online advertising.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail