Randmeren letterlijk en figuurlijk online op de kaart

Voor Randmeren hebben wij de online omgeving binnen de destinatiemarketing mogen opzetten.

Randmeren

De Randmeren zijn de negen meren die zijn ontstaan bij de drooglegging van Flevoland. Een watergebied met volop watersport, strandjes en historie in de vestingsteden. Perfecte plek voor vakantie, een weekend of dagje weg. Toch bleef online vindbaarheid een uitdaging voor Randmeren. Qlikr is verantwoordelijk voor verschillende online activiteiten met maar één doel: Randmeren letterlijk en figuurlijk op de kaart zetten.

Skills

  • Website
  • SEO
  • Copywriting
  • Social media
  • Online adverteren (SEA)

Website

Een online omgeving begint bijna altijd met een website. Randmeren.com is geheel op maat gemaakt in WordPress. Het doel van destinatiemarketing is om een gebied of plek op de kaart te zetten. En dat is precies wat we hebben gedaan. Zo zijn belangrijke onderdelen de verschillende thema’s op een kaart. De kaart staat centraal met de bijbehorende locaties per thema/activiteit. Met aanvullend een agenda, top 5’s en blogs geeft randmeren.com alle informatie die bezoekers aan de Randmeren nodig hebben. Naast de strategie achter de website, nemen we op dit moment nog steeds het onderhoud, webbeheer en zoekmachine optimalisatie werkzaamheden voor onze rekening. Een hele fijne samenwerking dus.

Instagram

Het Instagramaccount van Randmeren.com hebben we vanaf het begin opgebouwd. We hebben het social media plan geschreven en deze opgevolgd. Het profiel hebben we ingesteld met een duidelijke bio en contactmogelijkheden. We verzorgen de social content volgens een vaste structuur en bedenken extra acties om meer volgers aan te trekken. Een slimme manier om een gebied te promoten is user generated content. Dit houdt in dat bezoekers of bewoners uit een gebied foto’s maken en hierin het Instagram account taggen. Wij reposten deze foto’s dan met de juiste hashtags en caption. Je creëert hiermee een hechte community die op het moment van schrijven op meer dan 1.400 volgers ligt.

Online Adverteren (SEA)

Voor Randmeren loopt een doorlopende Google Ads campagne. We hebben ervoor gekozen om een zoekcampagne in te richten gericht op de verschillende activiteiten die je kunt doen in de Randmeren. Dit zorgt jaarlijks voor een stroom van verkeer naar de website en meer dan 600.000 vertoningen. Een belangrijk onderdeel van de campagne zijn seizoensgebonden advertenties. In de lente, zomer, herfst en winter spelen andere activiteiten. Daarnaast spelen we bij deze advertenties in op actualiteiten. Natuurlijk blijven we optimaliseren en houden we de doorlopende advertenties bij.

600000
vertoningen
4
CTR
23
CPC

Wat kan Qlikr voor jouw employer branding betekenen?

Wil je samen met Qlikr jouw wervingscampagne verbeteren? We komen graag met je in gesprek. We drinken graag vrijblijvend een kop koffie om te sparren.