Skip to main content

In 4 stappen meer verkeer naar je blog

De laatste tijd zie je dat steeds meer bedrijven beginnen met het schrijven van blogs. Dit verhoogd het verkeer op je website, echter moet je er wel voor zorgen dat je blogs aantrekkelijk zijn en op een goede manier online komen. In deze blog leggen we je uit hoe je in 4 stappen meer verkeer naar je blog kan generen.

In 4 stappen meer verkeer naar je blog

Blog | Toenemend verkeer

Stap 1: Onderzoek

Allereerst ga je bepalen waar je over wilt gaan bloggen. Zorg ervoor dat je voorafgaand een klein onderzoek doet naar zoekwoorden. Je wilt immers wel dat er een zoek volume is voor je onderwerp. Een hoog volume betekent veel vraag en dus ook veel concurrentie. Een iets lager volume betekent dat er minder vraag naar is. Het voordeel is dat hier minder concurrentie is en je dus hoger zal scoren in Google. Als beginnende blogger is het handig om hier mee te beginnen.
Tip: Bekijk welke concurrenten er zijn voor jouw zoekwoord om te zien wat de zoekintentie is en hoe jouw pagina die van de concurrenten kan overtreffen.

Stap 2: Kennis

Zorg ervoor dat je kennis hebt over het onderwerp waar je over gaat schrijven. Lees je voorafgaand goed in. Een overgeschreven blog gaat het niet winnen van concurrentie. Zorg er dus voor dat je veel kennis over het desbetreffende onderwerp verkrijgt.

Stap 3: Maak je blog aantrekkelijk

Zorg ervoor dat je blog aantrekkelijk is voor de toekomstige bezoeker. Dit kan door een vraag te beantwoorden in je blog. Je moet het zo verleidelijk mogelijk maken voor de toekomstige bezoeker om op jouw pagina te klikken en te blijven.

Stap 4: Speel in op de actualiteit

Onderwerpen die nieuwe of nieuwswaardige onderwerpen bevatten, doen het erg goed. Dit komt omdat het aantal concurrenten op dat moment erg laag is. Zorg er dus voor dat je er snel bij bent!.
Tip: Schrijf je in voor nieuwsbrieven in de branche waarin jij wilt gaan bloggen. Neem ook een kijkje bij frankwatching.

Zien wat wij voor je kunnen betekenen?

Wil je meer weten over het optimaliseren/schrijven van blogs en bekijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail