Skip to main content

Instagram Reels vs TikTok

TikTok is de laatste tijd razend populair geworden, Instagram kon niet achterblijven en besloot in augustus 2020 met Instagram Reels te komen. Ruim 1 jaar later maken we een balans op om eens te kijken naar de twee grootheden. Wat is het verschil tussen beide platforms? Welk platform is populairder? Wat zijn de overeenkomsten? Lees hieronder de blog over Instagram Reels vs TikTok

Overeenkomsten Instagram Reels & TikTok

Instagram Reels en TikTok lijken qua gebruik erg veel op elkaar. Met zowel Instagram Reels als TikTok kan je korte informatieve/vermakelijke video’s maken. Ook zijn er bij beide platformen veel dezelfde opties.

Zo heb je de volgende overeenkomsten:

  • Een bibliotheek met verschillende opties voor (achtergrond)muziek
  • De filmpjes zijn meestal niet langer dan 15 seconde   
  • De content die geplaatst wordt is bijna identiek aan elkaar
  • Er is keuze uit veel filters en effecten

Verschillen Reels & TikTok

Zoals je net hebt gelezen lijken Instagram Reels en TikTok erg veel op elkaar. Toch zijn er ook verschillen:

  • Instagram Reels is een onderdeel van Instagram zelf, terwijl TikTok een platform op zichzelf is.
  • Het bereik wordt anders verdeelt. TikTok sorteert video’s veel op Hashtags/muziek, terwijl Instagram meer sorteert op volgers.
  • Op TikTok heb je meer mogelijkheden om geluiden te gebruiken. Je kan gemakkelijk de geluiden van andere gebruikers gebruiken, door middel van de bibliotheek van TikTok.
  • Ook is het video’s bewerken gemakkelijker in TikTok, Er zijn meer bewerkt opties en het is simpelweg gemakkelijker. Echter kun je op Instagram Reels je video wel achteraf bewerken, terwijl dit op TikTok niet kan.
  • Het publiek op TikTok is een stuk jonger dan het publiek van Instagram Reels. De doelgroep van Instagram is een stuk breder.
  • Als je de statistieken van Instagram Reels en TikTok vergelijkt, is er duidelijk te zien dat de views erg dicht bij elkaar liggen. Wel valt het op dat er op TikTok veel meer geliked/gereageerd wordt.

Adverteren op Instagram Reels & TikTok

Op zowel TikTok als Instagram Reels is het mogelijk om te adverteren. Voor verdere informatie over adverteren op TikTok, bekijk dan onze blog over adverteren op TikTok. Voor verdere informatie over het adverteren op Instagran, bezoek dan deze pagina!

Zien wat wij voor je kunnen betekenen?

Wil je meer weten over het optimaliseren van je Instagram account en bekijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail