Skip to main content

Instagram stopt met de swipe-up functie

Iedere Instagram-gebruiker kent de swipe up functie wel. Met deze functie kan je gemakkelijk omhoog swipen om zo door te gaan naar een website. Veel influencers gebruiken deze functie om artikelen te promoten. De functie is nu alleen maar mogelijk voor accounts die minimaal 10.000 volgers hebben. Waarom stopt Instagram met de swipe-up functie? Is er een vervanger van de swipe-up functie? Lees het in dit artikel!

Swipe-up functie verleden tijd

Instagram | Swipe-up

Swipe-up wordt een link-sticker

De optie om links te delen met je volgers verdwijnt gelukkig niet helemaal. Hiervoor komt de link-sticker functie in de plaats. Het standaard blijft voorlopig wel hetzelfde. Dit betekent dat je ook voor de link-sticker 10.000 volgers nodig hebt. Later wordt meer duidelijk gemaakt of andere accounts onder de 10.000 volgers ook gebruik mogen maken van deze functie.

Hoe ziet de nieuwe link-sticker eruit?

In Instagram heb je tegenwoordig al de mogelijkheid om stickers toe te voegen. Dit kunnen leuke plaatjes, locatie, muziek etc. zijn. In deze bibliotheek wordt de link-sticker nu ook zichtbaar. De gebruiker ziet nu een sticker met hierin een link die het account heeft toegevoegd.

Waarom verdwijnt de swipe-up functie?

Instagram heeft aangegeven dat ze de swipe up functie het liefst weghalen, omdat hiermee de interactie met de volger wordt verstoord. Volgers kunnen niet reageren op stories als de swipe-up functie wordt gebruikt. Met de nieuwe link-sticker is dit wel mogelijk en zal de interactie met de volger behouden blijven.

Ook denkt Instagram dat ze met de nieuwe functie zorgen voor meer creativiteit onder de Instagrammers, omdat er meer mogelijkheden zijn met de link-sticker.

Zien wat wij voor je kunnen betekenen?

Wil je meer weten over het optimaliseren van je Instagram account en bekijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail