Skip to main content

Hoe stel ik Instagram Shopping in?

Op Instagram heb je de mogelijkheid om je producten aan te bieden (Instagram Shopping). Dit is een gratis functie voor bedrijven om zo hun producten in de spotlight te zetten. Een kans die je met jouw webshop niet mag missen!

Verkoop je met je bedrijf producten online? Lees dan snel dit artikel en kom er achter hoe je het kan instellen.

Het schooltje Instagram
1

Stap 1: Aanmaken van een bedrijfsprofiel

Als allereerst ga je beginnen met het aanmaken van een bedrijfsprofiel. Dit is verplicht om gebruik te kunnen maken van Instagram Shopping. Heb je al een bedrijfspagina ga dan verder naar stap 2.
Ga naar >instellingen en klik vervolgens op >account, onderaan de pagina krijg je de optie "overschakelen naar professioneel account te zien. Kies voor deze optie en je hebt vanaf nu een bedrijfsprofiel!
2

Stap 2: Instagram account koppelen aan Facebook

- Ga naar je Instagram-profiel van jouw bedrijf
- Selecteer 'profiel bewerken'
- Selecteer Pagina onder 'Openbare bedrijfsinformatie'
- Kies de Facebook-pagina die je wilt koppelen, als je geen Facebook-pagina hebt, selecteer dan 'een nieuwe Facebook-pagina maken.
3

Stap 3: Maak een productcatalogus aan

Via catalogusbeheer in bedrijfsmanager van Facebook kun je eenvoudig een catalogus toevoegen.
4

Stap 4: Laat je Instagram account beoordelen

Dit is de allerlaatste stap, voordat je aan de slag kunt met Instagram Shopping. Je laat je Instagram account beoordelen door op Instellingen te klikken. Klik op je bedrijf en klik vervolgens op 'Shoppen op Instagram'. Als je account is goed gekeurd (dit kan enkele dagen duren) kun je klikken op 'winkelen' en de juiste productcatalogus selecteren.

Instagram shopping afgekeurd?

Het kan zijn dat je shopping-pagina wordt afgekeurd. Loop dan nog een keer goed na wat de voorwaarden zijn van Instagram Shopping

  • Er mogen geen diensten verkocht worden
  • Je hebt een zakelijk Instagram account
  • Instagram is gekoppeld aan Facebook
  • Je webshop bevat 9 of meer artikelen
  • Je Instagram profielfoto mag geen persoonlijke foto zijn. Instagram associeert bedrijfspagina’s niet met persoonlijke foto’s. Heb je persoonlijke foto’s op je account staan? Haal deze dan weg.

Als jouw winkel alleen als betaaloptie ‘chatbericht’ sturen naar verkoper’ heeft, dan zal het niet werken en moet je nog een andere betaaloptie toevoegen

Zien wat wij voor je kunnen betekenen?

Wil je meer weten over het optimaliseren van je Instagram account en bekijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail