Skip to main content

Inhoudsopgave toevoegen aan je blog/artikelen (WordPress)

Waarschijnlijk is het jou ook al opgevallen dat je de laatste tijd steeds meer inhoudsopgave tegenkomt bij artikelen/blogs. Op zo’n inhoudsopgave kun je gemakkelijk klikken om direct naar bepaalde delen van een artikel te gaan, maar hoe kan je zo’n inhoudsopgave toevoegen aan je blog/artikelen en waar is het goed voor?

Hieronder de inhoudsopgave van deze blog:

Inhoudsopgave toevoegen aan je blog/artikelen (wordpress)

Wordpress | Handige tool voor een overzichtelijke inhoudsopgave

Hoe voeg ik een inhoudsopgave toe aan mijn blog/artikelen met WordPress?

Een inhoudsopgave toevoegen aan je blog/artikel via WordPress gaat eigenlijk vrij gemakkelijk, zelf hoef je er weinig voor te doen.
Allereerst installeer je de plugin Table of Contents (TOC+). Deze plugin geeft je verschillende mogelijkheden voor het maken van inhoudsopgaven. Je kunt de inhoudsopgave handmatig toevoegen door de shortcode , ook kun je er voor kiezen om deze handmatig met een code aan je theme toe te voegen.

Met de plug-in kun je de inhoudsopgave zelf samenstellen hoe jij hem wilt hebben. Verder kun je ook gemakkelijk kiezen welke headings je wilt meenemen in je inhoudsopgave.

Voor de weergave zijn er ook verschillende opties. Zo kun je zelf de kleur bepalen van de inhoudsopgave, de breedte van de inhoudsopgave en je kunt de lettergrootte aanpassen van je inhoudsopgave.

Waar is een inhoudsopgave goed voor?

Een inhoudsopgave toevoegen aan je artikel/blog is erg handig voor de gebruiker zelf. Hij of zij kan gemakkelijk de inhoud van het artikel zien en doorklikken naar hetgeen wat ze zoeken. Ook herkent Google de inhoudsopgave die er wordt toegevoegd en laat deze soms ook zien bij de zoekresultaten. Zo scoor je weer hoger in de zoekresultaten van Google. Conclusie: Het is niet alleen gemakkelijker voor de gebruiker, ook is het goed voor de SEO van je artikel.

Zien wat wij voor je kunnen betekenen?

Wil je meer weten over onze diensten en bekijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail