Skip to main content

Hoe ziet een perfecte homepagina eruit?

De homepagina is meestal de eerste pagina waarop de bezoeker komt. Het is vanzelfsprekend dat deze pagina zo goed mogelijk moet zijn. De bezoeker moet op deze pagina kunnen lezen, wie je bent, wat je doet. Dit klinkt makkelijk, maar bij veel websites gaat dit mis. Na dit artikel kan ook jij een perfecte homepagina maken.

Hoe maak je een goede homepagina

Website | De perfecte homepagina

Wat is een homepagina?

Een homepagina is de pagina waarop de bezoeker meestal binnenkomt en de basis van jouw pagina. Via deze pagina wil je mensen doorsturen naar pagina’s die ze zoeken.

 

Basisregels voor je homepagina

  1. Het belangrijkste is dat je op je homepagina vertelt wat het doel van je site is: Wat bied je aan? Wat verkoop je? Waar geef je informatie over?
  2. Je hoort de gebruiker te helpen te zoeken wat hij wilt vinden.
  3. Geef content weg over wat er op je site te vinden is, maar let op geef niet te veel informatie. Te veel tekst wordt niet gelezen. De lezer moet alleen geprikkeld worden.
  4. Versterk je homepagina met visual design, maar onthoud dat dit niet het belangrijkste is.

In stappen een perfecte homepagina met deze tips!

1 Maak duidelijk wat je doet aan het begin van je pagina

Zorg ervoor dat je gelijk bovenaan je homepagina vermeld wat je doet. Zo weet de bezoeker gelijk waar hij of zij aan toe is. Geef ook gelijk aan waar je voor staat. Geef een USP van je bedrijf.

Hier een voorbeeld: Wij van Qlikr geven gelijk aan waar wij voor staan, namelijk dat online marketing niet duur hoeft te zijn. Qlikr helpt je verder, ook met een klein budget.

Website Qlikr

2. Zorg voor goede teksten op je homepage

De teksten die op je homepage staan horen kort en prikkelend te zijn. De lezer moet verder willen lezen en ergens op willen klikken. Belangrijk is dus ook dat er een mogelijkheid is om te klikken. Stop een call-to-action in de tekst en verwijs deze door met een interne link.

3. Zoek een juiste visual bij je homepage

Veel websites hebben een mooie foto met daarbij een stuk tekst en een call-to-action daarbij. Het is cruciaal dat je een foto kiest die goed bij de inhoud van de tekst. Dit versterkt de boodschap en op die manier kom je overtuigender over.
Zorg er wel voor dat het een originele foto is, gebruik geen te standaard stockfoto. Wees origineel!

4. Zorg voor zo min mogelijk afleiding op je website

Als website wil je dat de lezer alles leest wat op je site staat en geen informatie mist, daarom is het erg belangrijk dat je de lezer niet te veel afleidt en de tekst zelf er laat uitspringen.

5. Maak een overzichtelijk en makkelijk menu

Maak een gebruiksvriendelijk menu, zorg ervoor dat je best bezochte pagina’s bovenaan staan. Dit geldt ook andersom, zet geen pagina’s in het menu die bezoekers niet snel bezoeken. Denk hierbij aan een “over ons” pagina of een “geschiedenis” pagina.

6. Stuur bij wanneer nodig

Analyseer je website elke maand in Analytics, kijk hoe mensen bewegen over de homepage, analyseer het en probeer de fouten eruit te halen. Test dit en doe volgende maand weer precies hetzelfde.

Zien wat wij voor je kunnen betekenen?

Wil je meer weten over het indelen van een homepagina en bekijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail