Skip to main content

Hoe verberg ik likes op mijn Instagram?

Heb jij al een melding gehad over het verbergen van likes op Instagram? In deze blog lees je alles over de nieuwe functie van Instagram. Hoe verberg je likes op Instagram? Waarom heeft Instagram deze functie toegevoegd?

Hoe verberg ik likes op Instagram?

Nieuwste Instagram functie | Likes verbergen

De likes op post van anderen verbergen

Om de likes te verbergen van de accounts van anderen doe je het volgende: Je gaat naar instellingen > privacy > berichten > aantal vind-ik-leuks > weergaven verbergen. Zodra je op deze knop klikt, kun je het aantal likes op andere accounts niet meer zien. Er komt nu alleen nog maar te staan: “Qlikr_online en anderen vinden dit leuk” in plaats van “Qlikr_online en 204 anderen vinden dit leuk”.

Likes verbergen Instagram

Hoe verberg ik likes op mijn eigen post?

Instagram heeft ook de functie toegevoegd dat andere mensen de likes op jouw Instagram-post niet meer kunnen zien. Dit doe je door middel van naar de desbetreffende post te gaan, op de 3 bolletjes klikken, kies “verberg aantal likes”. Op deze foto zie je nu niet meer het aantal likes.

Waarom heeft Instagram deze functie toegevoegd?

Instagram heeft deze functie toegevoegd, zodat mensen voor zichzelf kunnen bepalen of ze wel of geen likes willen zien. Zo heeft de gebruiker meer inspraak op zijn of haar pagina. Daarnaast wil Instagram dat de strijd minder wordt voor het behalen van zoveel mogelijk likes. Door deze maatregel hoopt Instagram dit te realiseren. Ook kan het demotiverend zijn voor de gebruikers van Instagram. Ze gaan zichzelf met andere gebruikers vergelijken en komen tot de conclusie dat ze weinig likes krijgen.

Zien wat wij voor je kunnen betekenen?

Wil je meer weten over social media en bekijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of bekijk onze pagina over social media beheer. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail