Skip to main content

Hoe kan je Pinterest inzetten voor je bedrijf?

Met 3,5 miljoen gebruikers in Nederlander past Pinterest tussen de andere populaire social media platformen. Het afgelopen jaar zijn daar bijna 400.000 nieuwe gebruikers bijgekomen. Pinterest is een kanaal dat nog vaak vergeten wordt door ondernemers en dat is zonde, want het bereik dat je genereert via dit kanaal is enorm. Maar wat is Pinterest eigenlijk en hoe kan je Pinterest inzetten voor je bedrijf?

Hoe kan je Pinterest inzetten voor je bedrijf?

Pinterest | Online visuele zoekmachine
Pinterest Qlikr

Wat is Pinterest?

Pinterest kan je het beste omschrijven als een online visuele zoekmachine. Het is een grote catalogus vol inspirerende afbeeldingen. Net als bij Instagram draait het allemaal om beeldmateriaal. Je kan Pinterest vergelijken met een ouderwets prikbord, waar je met pinnetjes jouw favoriete afbeeldingen vast kan pinnen. Met Pinterest kan dat dus online, met eigen afbeeldingen en afbeeldingen van anderen.

Pinterest ziet zichzelf niet als social media platform, maar echt als een online zoekmachine. Dit kan door middel van de visual search tool, Pinterest Lens. Visueel zoeken met Pinterest Lens maakt het toegankelijk voor mensen om waar ze ook zijn, dingen te scannen die ze leuk vinden en vervolgens soortgelijke aanbevelingen te kopen.

Beginnen aan Pinterest

  1. Om Pinterest te gebruiken voor jouw bedrijf moet je beginnen met het instellen van een zakelijk account. Met een zakelijk account heb je de mogelijkheid om je website te claimen. Ga hiervoor naar > instellingen > claimen > websites.
  2. Na het aanmaken van je zakelijk account kan je beginnen met het creëren van boards. Splits deze boards in verschillende categorieën. Hierdoor krijgt de bezoeker van jouw Pinterest-pagina een duidelijk overzicht en kan hij of zij gemakkelijk vinden waarvoor hij komt.
  3. Zorg ervoor dat de foto’s op je website pinable zijn. Dit houdt in dat gebruikers van je website de foto op je website makkelijk kunnen opslaan op een board.
  4. Bepaal van tevoren hoe je je pins gaat indelen. Denk hierbij aan de keywords die jij belangrijk vindt. Zorg ook voor een passende omschrijving bij jouw pins.
  5. Ook is het erg nuttig om mee te doen aan shared boards. Dit zijn boards waar iedereen zijn of haar pins kan plaatsen. Deze boards hebben veel volgers. Dit is een makkelijke manier om je zichtbaarheid op Pinterest te verbeteren.

Voordelen van Pinterest voor je bedrijf

Meer traffic naar je website

Op Pinterest kan je gemakkelijk verwijzen naar je website. In elke pin kan je een link toevoegen waar de gebruiker op kan klikken. Dit zorgt voor meer traffic. In de onderstaande foto zie je een goed voorbeeld van een pin die verwijst naar een blog.

Qlikr Pinterest

Qlikr Pinterest

Adverteren op Pinterest

Op Pinterest is het ook mogelijk om met jouw bedrijf te adverteren. Door middel van verschillende advertentiemogelijkheden kan je gemakkelijk en met een laag budget adverteren op Pinterest.

Online zichtbaarheid

Pins die je plaatst zijn blijvend en hebben een meerwaarde voor een langere periode. Dit is het grote voordeel van Pinterest. Een Pinterest post blijft meestal tot 6 maanden goed zichtbaar, terwijl een post op andere social media maar voor een paar minuten goed zichtbaar is.

Zien wat wij voor je kunnen betekenen?

Wil je meer weten over social media en bekijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of bekijk onze pagina over social media beheer. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail