Skip to main content

Haal meer leads uit je zoekadvertenties

Als het verzamelen van leads je hoofddoel is, kun je nu eenvoudig gebruik maken van de leadformulierextensies in de zoekadvertentie. Met deze functie haal je meer leads uit je zoekadvertenties. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je ervoor zorgt dat er vanuit de zoekadvertentie altijd een leadformulier wordt geopend en wat de voordelen hiervan zijn.

Meer leads uit je zoekadvertenties

leadformulier qlikr

Hoe werkt het?

Allereerst maak je een leadformulierextensie in Google Ads en voeg je deze toe aan een campagne. De leadsformulierextensies toevoegen aan een campagne gebeurt in het zoeknetwerk, videocampagnes en Discoverycampagnes.

De mensen in uw doelgroep bezoeken een Google-Service (zoals YouTube) en hebben interactie met de advertentie die de leadformulierextensie bevat. Als deze mensen het leadformulier openen, kunnen ze ervoor kiezen om hun contactgegevens in te dienen, zoals een telefoonnummer, e-mailadres.

De leads die je verzamelt hebt kan je downloaden en beheren in Google Ads. De leads blijven geldig voor 30 dagen. Na deze periode worden ze automatisch verwijderd.

Wat zijn de voordelen?

Door het gebruik van de leadsformulierextensies in je zoekadvertenties kunnen potentiële klanten gemakkelijk en direct je formulier invullen. In plaats van een lang indieningsprocedure, vult de potentiële klant nu met een paar kliks het formulier in, zonder laadtijden, gemakkelijk om te typen en ook geschikt voor kleinere schermen. Hiermee verhoog je de gebruiksvriendelijkheid voor de klant en stimuleer je de verkoop voor je bedrijf, product of dienst.

Ook stuur je meer leads naar je marketingtrechter om meer conversies te genereren. Door de leadsformulierextensie verzamel je meer klantgegevens over mensen die geïnteresseerd zijn in je bedrijf, product of dienst en haal je meer leads uit je zoekadvertenties.

Al met al is de leadformulierextensie een handige tool om meer leads te genereren en efficiënter om te gaan met je Google Ads.

Zien wat wij voor je kunnen betekenen

Benieuwd naar wat Qlikr voor je Google Ads kan betekenen? Bekijk onze pagina Online Advertising. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak, dan gaan we samen kijken hoe we jouw doelen kunnen bereiken via online advertising.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail