Skip to main content

Google kondigt nieuw three-strikes pilot aan

Google voert vanaf september een nieuw pilot programma in. Er komt een systeem op basis van 3 waarschuwingen voor herhaalde schendingen van het advertentiebeleid. Dit doet Google om te voorkomen dat er advertenties worden geplaatst die tegen het beleid in gaan. Het moet ervoor zorgen dat er alleen nog maar schone en veilige advertenties op Google staan. Google noemt dit de three-strikes pilot. De pilot geldt voor zowel de tekst als display advertenties

Google kondigt nieuwe three-strikes pilot aan

Google | Three-strikes pilot

Wat houdt Three-strikes pilot in?

Het geldt voor het beleid omrent het mogelijk maken van oneerlijk gedrag, niet-goedgekeurde stoffen en gevaarlijke producten/services. De advertenties die hier onder vallen zijn advertenties die misleidend gedrag of misleidende producten of services bevatten. Dit was voorheen ook al verboden, maar er wordt nu extra scherp op gelet en de straffen zullen hoger zijn.

De three strikes pilot

Melding

De eerste keer dat er een advertentie wordt geplaatst die oneerlijk gedrag, niet goedgekeurde stoffen en gevaarlijke producten of services bevat wordt er alleen een melding gemaakt en de advertentie wordt verwijderd, er zijn nog geen straffen

Eerste waarschuwing

Als er binnen 90 dagen na deze melding het beleid weer wordt geschonden, dan wordt het advertentie account 3 dagen geblokkeerd. Het account kan dan geen advertenties plaatsen.

Tweede waarschuwing

Een schending van het beleid na de 1e waarschuwing betekent een geblokkeerd advertentie account gedurende 7 dagen. Dit is de allerlaatste waarschuwing aan de adverteerder om opschorting van het account te voorkomen

Derde waarschuwing

Opnieuw een schending van het beleid na de 2e waarschuwing binnen 90 dagen na de vorige waarschuwing betekent dat het advertentieaccount wordt opgeschort wegens herhaalde schending van het beleid.

De waarschuwingen krijg je per e-mail waar je advertentieaccount aan gelinkt is. Bij de eerste 2 waarschuwingen heb je de kans om je advertentie te corrigeren. Je moet hiervoor een formulier indienen voordat de Google-advertenties hervat kunnen worden.

De waarschuwingen verlopen na een periode van 90 dagen als er in die 90 dagen geen schendingen hebben plaats gevonden.

Zien wat wij voor je kunnen betekenen?

Wil je meer weten over Google Ads en bekijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail