Skip to main content

Social media tools

Als marketeer heb je de keuze uit vele marketingtools. Het aanbod is zo groot dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog gaan we je een handje helpen en geven we je de handigste tools op het gebied van social media. We hebben een overzicht gemaakt van alle tools die je goed kan gebruiken om van jouw social media een groot succes te maken.

social media tools

Social media planners

Om te beginnen heb je verschillende social media tools. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de social media tools Hootsuite, Coosto en Sendible. Dit zijn platformen die een heel pakket aanbieden.

Op deze platforms zitten verschillende functies, zoals:

  • Inplannen van berichten en publiceren
  • Analyses van geplaatste berichten
  • Advies op basis van eerdere posts
  • Samenwerken met je team op een platform

Wil je nog meer weten over dit soort platforms, lees dan deze blog!

Verder heb je nog vele handige tools voor social media. Lees het hieronder!

Bitly

Bitly is een tool, waarmee je jouw links kan verkorten. Het voordeel hiervan is dat je links nu korter zijn en er dus gelijk beter uitzien.
Dit is echter niet de belangrijkste functie van bitly. Met bitly kan je gemakkelijk verkeer en leads monitoren. Zo kun je zien wanneer, waar en hoeveel mensen op je links klikken en ze delen.

Canva

Canva is een gratis tool die je kan gebruiken om je social media posts maken. Je kunt foto’s bewerken, elementen toevoegen, foto’s uitsnijden, etc.
Verder is het erg makkelijk in gebruik en daarom geschikt voor iedereen. Ook kan je kiezen uit kant en klare sjablonen en vooropgezette lay-outs.

Inhaakkalender

Met een inhaakkalender krijg je een duidelijk overzicht van alle dagen in het jaar waar je op kan inspelen. Door de inhaakkalender ben je van tevoren op de hoogte van dagen die er aan gekomen. Bekijk hier de inhaakkalender van 2022.

Google Trends

Met Google Trends kan je gemakkelijk inspelen op de trends van dit moment. Gebruik deze handige trends voor je social media.

Landscape

Ben jij het ook zat om iedere keer je afbeeldingen een voor een te optimaliseren voor social media? Landscape doet het voor jou. De tool kiest de formaten die je nodig hebt en schaalt de afbeeldingen gemakkelijk tot ze goed passen.

Influencer platformen

Om de juiste influencer te vinden die bij je bedrijf past, zijn er platformen gemaakt om de juiste match te vinden. Hieronder bespreken we een aantal van dit soort influencer platformen.

Join

We beginnen met het bekendste influencer platform in Nederland, Join. Dit is een Nederlands influencer platform. Je kan op het platform tussen verschillende influencers kiezen. Join heeft meerdere functies om zo je perfecte influencer te vinden. Ook kan je gemakkelijk zien of de influencers een gezond profiel hebben.

LinkPizza

Een van de grotere influencer platforms in Nederland is LinkPizza. Bij LinkPizza betaal je per post/artikel en bepaal je zelf je influencer. Op het platform zijn zowel micro als macro influencers.

Influence.co

Influence.co is een van de weinige gratis influencer platforms. Het biedt veel filter mogelijkheden en geavanceerde zoekopties. Met de gratis versie kan je tot 30 influencers per maand contact opnemen.

Hypeauditor

HypeAuditor is een tool die vooral gefocust is op micro-influencers. Ook heeft deze tool een complete analytics om bij te houden wat er in je account gebeurt.

Websites voor Stockfoto’s

Ben je op zoek naar die ene foto die het verschil kan maken? Wij hebben onderstaand de beste websites op het gebied van stockfoto’s op een rijtje gezet.

Unsplash

Unsplash is een platform waar je stockfoto’s kan vinden, die minder standaard zijn dan de stockfoto’s die je kent. Zo val je beter op met je social media.

Pexels

Op Pexels kan je zowel stockfoto’s als -videos downloaden. Er staan hoge kwaliteit foto’s op en alles is gratis. Het platform verzamelt foto’s van verschillende websites en heeft door die reden ook veel keus.

StockSnap

StockSnap heeft ook veel gratis afbeeldingen en verdeelt zijn foto’s door middel van tags, waardoor je gemakkelijk kunt zoeken.

Pixabay

Pixabay is een van de bekendere platforms als het gaat om stockfoto’s. Het platform heeft meer standaard foto’s en minder unieke foto’s, echter hebben ze wel een groot aanbod.

Gratisopgraphy

Op Gratisopgraphy kom je veel speciale foto’s tegen die je niet vaak tegenkomt. Deze foto’s vallen op tussen de normale stockfoto’s.

Zien wat wij voor je kunnen betekenen?

Wil je meer weten over het beheer van social media en bekijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op gebied van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naam
E-mail