Online zichtbaarheid vergroten door social media

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 heeft Qlikr geholpen om de online zichtbaarheid te verbeteren van Progressief Zoeterwoude.

Progressief Zoeterwoude

Progressief Zoeterwoude deed mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Eén van de campagnepijlers was online zichtbaarheid. Alleen, hoe doe je dit goed? Voor meer bereik en betrokkenheid vroegen ze ons voor een campagne op social media.

Progressief Zoeterwoude | Qlikr

Skills

  • Meta
  • Social media
  • Social media beheer

Social media beheer

In aanloop naar de verkiezingen hebben we een uitgebreide contentplanning gemaakt voor Facebook en Instagram. Deze planning is opgebouwd uit terugkerende thema’s, zoals het voorstellen van de kandidaten en de speerpunten. Voor interactie en betrokkenheid hebben we stellingen en polls ingezet. We hebben de bijbehorende afbeeldingen opgemaakt in een herkenbare PZ stijl.

Meta campagne

Naast de social content hebben we met een klein budget een campagne op Facebook en Instagram gedraaid. Hier hebben we de standpunten uitgelicht en de pijlers van het verkiezingsprogramma. Met het kleine budget hebben we in de gemeente Zoeterwoude een bereik van ruim 3.000 en 25.000 weergaven weten te behalen. Met een CTR van 4,61% en een CPC van 17 cent een erg succesvolle campagne.

25000
weergaven
4.61
CTR
17
CPC

Wat kan Qlikr voor jou betekenen?

Ben je op zoek naar een strategische partner? We komen graag met je in gesprek. We drinken graag vrijblijvend een kop koffie om te sparren over hoe we jouw social media beheer kunnen verbeteren.