Bouw een hechte community met behulp van user generated content!

Voor Holland boven Amsterdam ontwikkelden we een Instagramstrategie, waarbij we gebruik maken van het fenomeen ‘user generated content’. Content die gemaakt en geschoten is door de bezoekers en bewoners van het gebied.

Instagramstrategie voor Holland boven Amsterdam

Holland boven Amsterdam is het gebied van boven Purmerend tot en met Texel . Historische dorpen en steden, kilometers strand met duinen, polders met oud-Hollandse molens en in de lente uitgestrekte tulpenvelden. Het eerste dat wij dachten? User generated content. Dit zijn beelden gemaakt door bezoekers of inwoners van een gebied. Wij selecteren de mooiste en leukste content en delen deze op het Instagramaccount van het gebied. Uiteraard gaan alle credits naar de fotograaf en hij/zij wordt dus getagd. Resultaat? Een hechte community, wie wil dat nou niet!

Skills

  • Strategie
  • Social media
  • Copywriting

Gebruik van user generated content

User generated content zijn foto’s, video’s, tekst, etc. gecreëerd door (potentiële) klanten of fans, en dus niet door een merk zelf. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan reviews of foto’s en video’s van een product in gebruik. Je kunt deze fans zien als je eigen influencers.

Wat hebben we bereikt?

Door het gebruik van user generated content hebben we het voor elkaar gekregen om een hechte community van fotografen op te zetten. We hebben persoonlijk contact met de community en de community heeft onderling contact. De fotografen feliciteren elkaar wanneer iemand een plekje krijgt in de tijdlijn van Holland boven Amsterdam.

Er is veel aandacht besteed aan het Instagramaccount van Holland boven Amsterdam en we hebben naast de user generated content advertenties ingezet om meer mensen te bereiken. In een jaar tijd (2021) is het account gegroeid met 1.708 volgers naar 5.500 volgers. De #hollandbovenamsterdam wordt veelvuldig gebruikt. Er zijn nu maar liefst 37.249 berichten met deze hashtag. Totaal hadden we in 2021 een Instagram-bereik van 1.011.414.

Holland boven Amsterdam

Meta ads

Voor Holland boven Amsterdam draaien we ook advertenties op Facebook en Instagram. Voor een specifieke locatie binnen het gebied hebben we een losse campagne opgezet voor een speciale actie. Deze liep 10 dagen en de resultaten liegen er niet om!

198.570
weergaven
5.000
klikken
0,08
CPC

Wat kan Qlikr voor jou betekenen?

Enthousiast geraakt van deze vlammende social strategie? We komen graag met je in gesprek. We drinken graag vrijblijvend een kop koffie om te sparren over hoe we jouw social media beheer kunnen verbeteren.